Zaběhejte si v Krčáku a podpořte charitu

Zúčastněte se do konce dubna virtuálního běhu v Krčském lese nebo kdekoliv jinde po Česku a přispějte tak na sociálně terapeutické programy.

Běhejte a pomáhejte! Právě nyní se totiž můžete zapojit do charitativní akce „Virtuální běh pro normálně postižené“, kterou pořádá Portus Praha. Stačí se zaregistrovat a jít si kdekoliv a kdykoliv od 15. 4. do 30. 4. 2021 zaběhat. Krčský les je na běhání ideální, inspirovat se můžete třeba v naší interaktivní mapě, kde najdete hned několiv běžeckých tras. Využít také můžete přírodního běžeckého okruhu, který se nachází v sousedním parku Nové Roztyly.

Virtuální běh funguje poměrně jednoduše, není potřeba žádná extra výbava ani složitá příprava. Stačí se přihlásit, zaplatit startovné a můžete vyrazit. Běh si sami trasujete pomocí vaší oblíbené aplikace a následně se jen podělíte o screenshot.

Svojí účastí se nejen že zapojíte do tomboly o zajímavé ceny, ale hlavně podpoříte dobrou věc. Výtěžek z běhu bude totiž využit na sociálně terapeutické programy a rozjezd aktivit sociálně terapeutické dílny. Hlavní činností dílny je pracovní nácvik a v současné době i hudební setkávání a společné muzicírován. Kromě terapeutického účinku znamenají pro klienty pravidelné zkoušky a vystupování na koncertech velký socializační přínos.

Pro klienty s těžším typem mentálního postižení je v plánu zřízení motivačně senzorického relaxačního místa s interaktivními a světelnými pomůckami. U klientů s lehčím typem postižení si organizace Portus Praha klade za cíl doprovodit je na cestě k co největší samostatnosti.

Startovné činí 150 Kč a zahrnuje startovní balíček, diplom, hru o ceny, startovní číslo, které dorazí na e-mail, a příspěvek na projekty podporující lidi s mentálním postižením.

Trasy jsou o délkách 500 metrů a následně jeden, dva a půl nebo pět kilometrů. Kategorie pak následující: běžec, canicrossař, chodec, dogtrekař, handikepovaný, junioři a týmová výzva.

Pohyb se měří jakoukoliv běžeckou aplikací nebo hodinkami. Do 30. 4. nejpozději ve 23:59 je pak třeba výsledek odevzdat a už v pondělí 3. 5. se závodníci mohou těšit na vyhlášení výsledků.

Další podrobnosti včetně registračního formuláře najdete na oficiálních stránkách Virtuální běhy #myteporazime.