U Roztyl byla otevřena nová běžecká dráha

V rámci plánu rozsáhlé revitalizace bývalého areálu Interlov bylo v parku Nové Roztyly nedávno dokončeno další veřejné sportoviště.

Majitel pozemků, společnost Passerinvest Group, zde zpřístupnil venkovní běžecký okruh, který je dobře dostupný ze stanice metra Roztyly i z přilehlého Krčského lesa. Dráha disponuje mlatovým povrchem a se svou délkou 650 metrů je ideální na trénink kondice a měření jednotlivých časových intervalů.

Běžecká trasa je navíc vybavena několika cedulemi, které na rovince značí start a dva běžecké úseky po padesáti metrech. Okolo okruhu bylo umístěno šest nových lavic k odpočinku nebo protažení.

Startovní pozice a následná rovinka je paralelní ke žluté turistické trase a cyklostezce A222, která odděluje Krčský les od parku Nové Roztyly. Na přesné umístění běžecké trasy se můžete podívat v naší interaktivní mapě.

 

 

V parku přibývá sportovišť

Běžecká dráha však není v parku Nové Roztyly jediným místem ke sportu. Na pozemcích společnosti Passerinvest Group přibylo v posledních letech i několik dalších hřišť.

V roce 2017 zde bylo vybudováno nové discgolfové hřiště, kde se pořádají turnaje, mimo jiné se zde na konci roku 2019 konal závěrečný turnaj mistrovství ČR v discgolfu. Na hřiště si samozřejmě může přijít zahrát kdokoliv, včetně úplných začátečníků.

Na začátku léta 2019 bylo v další upravené části parku instalováno workoutové hřiště. Nabízí soustavu cvičebních strojů, které umožňují posilování vahou vlastního těla.

O měsíc později nedaleko odtud společnost Passerinvest Group zpřístupnila outdoorové fitness hřiště pro všechny generace, zejména pro seniory.

Díky strojům, které jsou v parku instalovány, si každý může zvolit vhodnou aktivitu odpovídající jeho kondici. Ať už se jedná o lehké protahování, zpevňování těla, nebo náročnější posilování. Všechna sportoviště jsou určena široké veřejnosti, která je může využívat celoročně a zdarma.