Vyzkoušejte nové fitness hřiště u Krčského lesa

V parku nedaleko stanice metra Roztyly bylo právě otevřeno nové outdoorové fitness pro všechny generace. V blízkosti těchto strojů se od července nachází také druhé sportoviště určené k posilování.

Obě dvě hřiště vybudovala na svých pozemcích společnost Passerinvest Group, která v rámci připravované výstavby na Roztylech nadále kultivuje dříve zanedbané území, které se nachází za severní hranicí Krčského lesa, v oblasti tzv. Nových Roztyl.

O workoutovém hřišti, kde je možné posilovat tělo vlastní vahou, jsme již informovali minulý měsíc, nyní bylo otevřeno také venkovní fitness, které je vhodné pro všechny věkové skupiny. Toto outdoorové fitness, nebo chcete-li venkovní posilovnu, v dnešní době stále častěji vyhledávají zájemci všech generací, zejména pak seniorů. Díky strojům, které jsou v parku instalovány, si každý může zvolit vhodnou aktivitu odpovídající jeho kondici. Ať už se jedná o lehké protahování, zpevňování těla nebo náročnější posilování.

Obě sportoviště jsou určena široké veřejnosti, která je může využívat celoročně a zdarma. Na jejich přesné umístění se můžete podívat v naší interaktivní mapě, kde najdete i další sportoviště a zajímavá místa v okolí Krčského lesa. Zbudování hřišť je součástí širšího projektu revitalizace areálu bývalého Interlovu, který společnost Passerinvest Group připravuje.

 „Rádi nabízíme široké veřejnosti možnost, jak aktivně trávit čas v přírodě i moderním způsobem. Obě hřiště - tedy fitness i workoutové - poskytují kvalitní zázemí pro venkovní posilování všem zájemcům o aktivní životní styl. V rámci našich dalších plánů v území se návštěvníci revitalizovaného parku mohou těšit i na pěší, běžecké a cyklistické cesty, květinovou louku nebo vodní plochy vytvořené vyvedením zatrubněných vodních toků zpět na povrch. Plánovaná administrativní a zejména bytová výstavba pak společně s parkem a službami vytvoří městské funkce zahrnující prostor pro práci, bydlení, sport i odpočinek. Naším cílem je vytvořit příjemný funkční a vyvážený městský celek, což považujeme za jedinou správnou cestu pro uživatelsky přívětivé, a přitom moderní a udržitelné město," komentuje Martin Unger, technický ředitel společnosti Passerinvest Group.

„Město je živoucí organismus, který se neustále rozvíjí a přizpůsobuje požadavkům svých obyvatel. Jsem velmi rád, že se nám daří v oblasti Roztyl budovat moderní zázemí pro trávení volného času," vyjádřil se k projektu starosta MČ Praha 11 Jiří Dohnal, který se spolu s Janem Stárkem, radním pro sport, kulturu a volný čas, zúčastnil slavnostního otevření nového fitness hřiště.

(fotografie ze slavnostní otevření nového outdoorového fitness hřiště. Zleva: Mgr. Jan Stárek (radní MČ Prahy 11 pro sport, kulturu a volný čas), Jiří Dohnal (starosta městské části Praha 11), Ing. Martin Unger (technický ředitel společnosti Passerinvest Group)