Spuštění registrací na Velkou Kunratickou se blíží

Jubilejní 90. ročník ikonického běžeckého závodu v Krčském lese je za rohem! Velká Kunratická se letos koná v neděli 12. listopadu. Registrace budou spuštěny 9. října 2023 ve 20:00.

Historie Velké Kunratické sahá až do roku 1934, což ji činí jedním z nejstarších běžeckých závodů v České republice. Každý rok se ho snaží absolvovat tisíce běžců, ale kvůli omezené kapacitě se nedostane na všechny. Pokud nechcete zmeškat svou šanci, buďte připraveni hned po spuštění registrací.

Letos se registrační formulář na závod Velká Kunratická 2023 otevře v pondělí 9. října 2023 ve 20:00, přihlásit se můžte prostřednictvím on-line formuláře na adrese www.velkakunraticka.cz, kde najdete i všechny další důležité informace. Celkový počet účastníků závodu je omezen na 3600, počet běžců přes Hrádek na 2700. Závod je rozdělen do několika kategorií. Na to, jakou trasou poběží hlavní kategorie závodu se můžete podívat na naší interaktivní mapě.

Zajímavostí je, že závod v roce 1982 zaznamenal rekordní účast 9128 osob. Avšak kvůli ochraně přírody byly později parametry nastaveny striktněji. V současné době je limit závodníků omezen na menší počet, což zvyšuje konkurenci a napětí ještě před samotným závodem.

A jak takový závod vypadá a probíhá? Podívejte se na video ze závodu z pohledu jednoho z nejrychlejších běžců nebo si přečtěte si náš článek 10 věcí, které jste (možná) nevěděli o závodu Velká Kunratická