Na okraji Krčáku vzniklo hřiště s venkovní posilovnou

Obyvatelé sídliště Jižní Město II se dočkali nového hřiště s prvky na hry i sport. Nachází se u ulice Hrudičkova v těsné blízkosti Krčského lesa.

Původně nevyužitý betonový plácek byl upraven na moderní hřiště, na kterém se kromě dvojtabule pro kreslení křídou, nových laviček a dalších stromů, nachází také venkovní posilovna – ta nabízí například orbitrek, veslovací stroj nebo posilovací lavice. Zpevněná plocha je nyní vybavena speciální stěrkou, která tlumí hluk. Na umístění se můžete podívat v naší interaktivní mapě.

Nové hřiště v ulici Hrudičkova nedaleko hotelu Globus zpřístupnila Městská část Praha 11 na konci května 2022. Vzniku sportoviště předcházelo veřejné setkání v roce 2020, kde místní obyvatelé diskutovali o možnostech využití původní zpevněné plochy.

„Původní projekt jsme upravili, a to především na základě našeho veřejného setkání, na které v červnu 2020 dorazilo přibližně 60 místních obyvatel. Vzali jsme v potaz též požadavky na lepší zacházení s dešťovou vodou a navyšování zeleně, díky čemuž se mi podařilo přesvědčit h. m. Praha, aby nám na tuto akci přidělilo dotaci,“ říká Jakub Lepš, místostarosta pro životní prostředí, který měl akci na starosti.

Pro obyvatele z Jižního Města II a sídliště Roztyly se tak jedná v posledních letech o další veřejně přístupnou plochu ke sportu a trávení volného času dětí i dospělých. Například v parku Nové Roztyly, který navazuje na severní hranici Krčského lesa, dokončila v uplynulých letech společnost Passerinvest Group nové discgolfové hřiště, workout park, venkovní fitness stroje nebo běžeckou dráhu. V loňském roce bylo zpřístupněno také moderní hřiště na parkour, kde se každý týden pořádají bezplatné vedené lekce. Letos na jaře přibylo také vedle restaurace Za Větrem nové dětské hřiště pro nejmenší děti.

„Již dříve jsme v rámci parku vybudovali herní, zábavní a sportovní prvky pro všechny věkové kategorie. Návštěvníci zde naleznou například parkurové hřiště, workoutové hřiště, tréninkovou běžeckou trasu, discgolfové hřiště a další možnosti pro sport a relaxaci. Tímto jsme chtěli dopřát vyžití také těm nejmenším. Věříme, že to stejnou radost přinese i rodičům, kteří sem chodí na piknik, relaxovat nebo na sportovní skupinové lekce,“ vysvětluje Martin Unger, technický ředitel Passerinvest Group.