Bezplatné sportovní lekce u Krčského lesa startují

Společnost Passerinvest Group již několikátým rokem pořádá v parku Nové Roztyly a Krčském lese vedené sportovní lekce, ty jsou určené veřejnosti a zcela zdarma. Těšit se můžete na lekce jógy, workoutu, parkouru nebo běžecké tréninky.

Lekce zaměřené na různé dovednosti a věkové skupiny se konají pravidelně každý týden od června do září 2022, ruší se pouze v případě nepřízně počasí. Aktuální informace o akcích naleznete na facebookové stránce Krčák žije v sekci události. Umístění sportovišť najdete v naší interaktivní mapě nebo pomocí GPS souřadnic u jednotlivých akcí.

 

VENKOVNÍ CVIČENÍ

  • Lektorka: Eva Nemeth
  • Kdy: každou středu 18.30–19.30
  • Kde: workoutové hřiště v parku Nové Roztyly (GPS: 50.037114, 14.473579)
  • Odkaz: událost na Facebooku

Lekce venkovního cvičení jsou vhodné pro začátečníky i pokročilé všech věkových kategorií. Zaměřené jsou na rozvoj fyzické síly i funkční zapojení celého těla. Posilování s vlastní vahou těla probíhá na hrazdách a cvičebních sestavách hřiště.

Eva Nemeth je trenérkou skupinových lekcí a vášnivou sportovkyní. Věnuje se silově-vytrvalostním tréninkům, józe, protahovacím, kompenzačním i cardio cvičením. Ve volném čase ráda běhá, leze a zajímá se o novinky a trendy v oblasti fitness, zdravého životního stylu a mindfulness.

„Přijďte si dát do těla a vypnout hlavu na čerstvý vzduch. Trénink bude sestavený na míru každému účastníkovi tak, aby všichni odcházeli s dobrým pocitem, že to zvládli na jedničku. Pravidelní účastníci budou moci sledovat svůj pokrok, těšit se z něj a přijímat tak další nové (a větší) výzvy.“

 

BĚŽECKÉ LEKCE

  • Lektoři: Soňa a Michal z Running2
  • Kdy: každou středu 18.30–19.30
  • Kde: sraz vždy v 18.20 u vestibulu metra C Roztyly
  • Odkaz: událost na Facebooku

Běžecké lekce patří mezi kondiční tréninky, s lektory však projdete i obratnostní cvičení a nácvik správné techniky běhu. Poznáte nové běžecké nadšence a stanete se součástí skupiny, která vás v krásném prostředí Krčského lesa bude k běhu motivovat, ať už jste začátečník, nebo pokročilejší běžec.

Soňa Hrabec Kotulková a Michal Hrabec jsou novináři a velcí milovníci běhu, kterým tento sport obrátil život naruby. Při běhání se na pražském půlmaratonu seznámili a o tři roky později tam měli i běžeckou svatbu. O běhání píšou úspěšný blog Running2 a jejich heslo zní: Neučíme ostatní běhat, ale milovat běh. Oba mají rádi cestování a dlouhé ultra závody v horách.

„Běhání je krásné v tom, že spojuje lidi bez jakéhokoliv rozdílu k tomuto úžasnému sportu. Pokud si chcete zaběhat ve skvělé partě, která motivuje, a užít si přírodu Krčského lesa, zlepšit si kondici, zdokonalit se v běhání v terénu a odcházet vždy s dobrou náladou, pak se určitě každou středu přidejte k nám.“

 

JÓGA PRO SENIORY

  • Lektorka: Simona Helová
  • Kdy: každou středu 14.00–15.00
  • Kde: louka u hotelu Nosál a restaurace Za Větrem (GPS: 50.036857, 14.470196)
  • Odkaz: událost na Facebooku

Lekce jsou vhodné pro všechny, kdo mají rádi cvičení v přírodě, chtějí se protáhnout a potkat se s novými lidmi. Toto modifikované zdravotní cvičení je přizpůsobeno věku a zdravotním limitům seniorů tak, aby cvičící odcházeli příjemně protažení, uvolnění a těšili se na další lekci. S sebou nutná vlastní karimatka, voda a oblečení přiměřené počasí.

Simona Helová se věnuje výuce jógy deset let. Specializuje se na dynamickou jógu i na rehabilitační lekce. Absolvovala školu jógy organizace FISAF, akreditovaný kurz Yoga Alliance RYT, kurz restorativní jógy pro lektory nebo například Underground Yoga School s Daliborem Štědronským.

„Lekce jógy jsou zdravotním cvičením, které působí na protažení a zpevnění svalstva, zvýšení flexibility a zlepšení držení těla. Pravidelné cvičení pomáhá detoxikaci organismu, správnému držení těla, stimulaci orgánů a odbourávání stresu. Každá lekce je přizpůsobena fyzickým možnostem účastníků, aby si zacvičili podle svých momentálních možností.“

 

JÓGA PRO VEŘEJNOST

  • Lektorka: Daniela Bacíková
  • Kdy: každý čtvrtek 18.00–19.00
  • Kde: louka u hotelu Nosál a restaurace Za Větrem (GPS: 50.036857, 14.470196)
  • Odkaz: událost na Facebooku

Klasická lekce jógy pro všechny věkové kategorie. Lekce začíná vždy úvodní relaxací doprovázenou dechovým cvičením pro uvolnění těla i mysli. Následuje příjemné rozproudění energie a síly v těle pomocí jógových asán a zklidnění v jinových pozicích, které nás díky dechu, času a síle gravitace hloubkově uvolní. S sebou nutná vlastní karimatka, voda a oblečení přiměřené počasí.

Daniela „Baci“ Bacíková je lektorkou jógy s 12letou praxí. Začínala u basketbalu, který jí, jak říká, dal lásku k pohybu, ale také zkrácené svaly. Z vlastní zkušenosti tak moc dobře ví, jak jsou začátky těžké. Důležité je ale začít.

„Kouzelné momenty na podložce ve spojení s přírodou. Vůně lesa, slunce nad hlavou, ptačí zpěv a čas jen pro vaše vnitřní i vnější já. Hranice a náročnost jógové praxe si určujete podle svých možností, protože jak všichni dobře víme, jsou dny, kdy se cítíme plní energie, a jsou dny, kdy bychom nejraději zpomalili a všechnu sílu zjemnili. Ráda budu vaším průvodcem na cestě za zdravějším já.“

 

TRÉNINKY PARKOURU

  • Lektoři: Mikeš a kolektiv
  • Kdy: každý čtvrtek 15.30–16.30
  • Kde: tréninkové hřiště v parku Nové Roztyly (GPS: 50.037808, 14.473570)
  • Odkaz: událost na Facebooku

Lekce parkouru jsou vhodné pro začátečníky i pokročilé ve věku deset let a více, kteří se chtějí zaměřit na techniku této disciplíny, rozvoj síly či mobility, akrobacii, kreativitu nebo si prostě jen zkusit zaskákat. Z bezpečnostních důvodů je kapacita lekce omezena, nutná je rezervace předem na info@passerinvest.cz.

Mikeš je jedním z nejlepších českých parkouristů, který se této disciplíně věnuje přes 11 let. V současnosti dokončuje magisterské studium na fakultě tělesné výchovy a sportu. Má bohaté zkušenosti s vedením lekcí, workshopů či individuálních tréninků parkouru pro děti, mládež i dospělé.

„Přijď využít Krčák trochu jinak a vyzkoušej si parkour! Naučíme tě základy přeskoků, výlezů, skoků, tríčků a to vše bezpečně na speciálním parkourovém hřišti.“