Foto návod: cviky, které si můžete zacvičit na venkovním workoutu

Spolu s osobním trenérem a instruktorem fitness Antonínem Mocikem vám přinášíme tip na osm pokročilejších cviků, které jsou vhodné na venkovní workoutová hřiště.

Základním radám a tipům pro začátečníky, kteří se chtějí věnovat běhání nebo cvičení, jsme se věnovali v samostatném rozhovoru, kde jsme s Antonínem Mocikem probrali nejen to, na co si dát ze začátku pozor a jaké si stanovit správné intervaly, ale také to, jak dobře se mu běhá a cvičí v Krčském lese. Právě u Krčského lesa jsme společně navštívili také venkovní workoutové hřiště, které do parku Nové Roztyly spolu s nedalekým fitness hřištěm instalovala společnost Passerinvest Group v létě 2019. Na umístění obou hřišť se můžete podívat v naší interaktivní mapě.

Cviky, které najdete ve foto návodu níže, jsou určeny pokročilým sportovcům. Trenér Antonín Mocik ke cvičení dodává: "Ať už se rozhodnete cvičit venku na workoutovém hřišti nebo uvnitř ve fitness centru, naberte nějaké zkušenosti od profesionálů a kamarádů, kteří už nějakou dobu cvičí. Nebojte se zeptat kohokoliv, kdo ve vašem okolí běhá nebo se věnuje cvičení. Na začátku si určete malé cíle. Pokud si nastavíte cíle moc vysoké, které jdou těžko splnit, ztratíte brzy motivaci. Cvičte pro radost, a pokud vydržíte, výsledky se dostaví brzy."