Velký discgolfový turnaj u Krčáku je přístupný i začátečníkům

V parku Nové Roztyly u Krčského lesa se schyluje k dalšímu discgolfovému turnaji. Pražské Discgolfové Ligy se mohou zúčastnit i nováčci, pro které je vstup na turnaj zdarma.

Na Roztylech se již po několikáté sejdou desítky profesionálních i amatérských hráčů discgolfu. V neděli 10. října 2021 se tu totiž odehraje další turnaj Pražské Discgolfové Ligy, jehož partnery jsou internetový obchod ULTIMO.cz, Latitude 64°DiscGolf Club Praha.

Sport discgolf, který v sobě kombinuje prvky klasického golfu a frisbee, vznikl už 70. letech v USA a v posledních letech se těší stále větší oblibě i v České republice, kde každý rok vznikají nová discgolfová hřiště. Jedno z nich se od roku 2017 nachází také v parku nedaleko stanice metra Roztyly. Přesné umístění najdete v naší interaktivní mapě.

Na toto hřiště se dvěma koši a čtyřmi výhozišti si v průběhu celého roku chodí zahrát úplní začátečníci, rodiny s dětmi, školy i profíci. Park Nové Roztyly je totiž už tradičně součástí Pražské Discgolfové Ligy, v rámci které je základní hřiště vždy rozšířeno o další přenosné koše.

 

 

Turnaj je přístupný pro hráče všech úrovní, kteří budou rozděleni celkem do tří soutěžních kategorií: začátečníci, mírně pokročilí a pokročilí. Přičemž hráči, kteří se účastní svého vůbec prvního PDGL turnaje mají startovné zcela zdarma. Veškeré podrobnosti a způsob, jak se registrovat, najdete na oficiálním webu PDGL.

Kapacita je tentokrát stanovena na maximálně 60 hráčů a lze očekávat, že zájem bude opět velký. Poslední turnaj s kapacitou 70 míst byl už týden dopředu naplněn a další zájemci tak skončili na čekací listině.