Pravidelné sportovní lekce u Krčáku zdarma

Již pátou sezonu pořádá společnost Passerinvest Group v parku Nové Roztyly u Krčského lesa bezplatné skupinové lekce pro veřejnost. Ty probíhají během letních měsíců, od začátku června do konce září, každý týden.

I tento rok je nabídka sportovních lekcí pestrá, vybrat si tak může opravdu každý s ohledem na výkonnost i typ cvičení. Na tréninky není třeba se nikde registrovat, stačí pouze přijít. Lekce se konají každý týden, ruší se pouze během státních svátků nebo v případě nepřízně počasí. Aktuální informace o akcích naleznete na facebookové stránce Krčák žije v sekci události. Umístění sportovišť najdete v naší interaktivní mapě nebo pomocí GPS souřadnic u jednotlivých akcí v kalendáři.

 

Veřejné lekce workoutu

Lektorka: Eva Némethová
Kdy: každou středu 18.00–19.00
Kde: workoutové hřiště v parku Nové Roztyly (GPS: 50.037114, 14.473579)
Odkaz: událost na Facebooku
Lekce venkovního cvičení jsou vhodné pro začátečníky i pokročilé všech věkových kategorií. Zaměřené jsou na rozvoj fyzické síly i funkční zapojení celého těla. Posilování s vlastní vahou těla probíhá na hrazdách a cvičebních sestavách hřiště.

Eva Némethová je trenérkou skupinových lekcí a vášnivou sportovkyní. Věnuje se silově-vytrvalostním tréninkům, józe, protahovacím, kompenzačním i cardio cvičením. Ve volném čase ráda běhá, leze a zajímá se o novinky a trendy v oblasti fitness, zdravého životního stylu a mindfulness.

 

Veřejné běžecké lekce

Lektoři: Soňa a Michal z Running2.cz
Kdy: každou středu 18.30–19.30
Kde: sraz vždy v 18.20 u vestibulu metra C Roztyly
Odkaz: událost na Facebooku
Běžecké lekce patří mezi kondiční tréninky, s lektory však projdete i obratnostní cvičení a nácvik správné techniky běhu. Poznáte nové běžecké nadšence a stanete se součástí skupiny, která vás v krásném prostředí Krčského lesa bude k běhu motivovat, ať už jste začátečník, nebo pokročilejší běžec.

Soňa Hrabec Kotulková a Michal Hrabec jsou novináři a velcí milovníci běhu, kterým tento sport obrátil život naruby. Při běhání se na pražském půlmaratonu seznámili a o tři roky později tam měli i běžeckou svatbu. O běhání píšou úspěšný blog Running2 a jejich heslo zní: Neučíme ostatní běhat, ale milovat běh. Oba mají rádi cestování a dlouhé ultra závody v horách.

 

 

Veřejné lekce jógy

Lektorka: Natálie Löwová
Kdy: každý čtvrtek 18.00–19.00
Kde: louka u hotelu Nosál a restaurace Za Větrem (GPS: 50.036857, 14.470196)
Odkaz: událost na Facebooku
Klasická lekce jógy pro všechny věkové kategorie. Lekce začíná vždy úvodní relaxací doprovázenou dechovým cvičením pro uvolnění těla i mysli. S sebou nutná vlastní karimatka, voda a oblečení přiměřené počasí.

Natálie Löwová je instruktorkou jógy s několikaletou praxí. Hned od první lekce věděla, že je to její cesta, skrze kterou se spojila s vnitřním klidem, pokorou a pocitem naplnění. Tuto krásnou cestu a zkušenosti si přeje předávat dál každé bytosti, které by mohla také pomoci.