Krčákem skrz na skrz

Myslíte si, že máte prolezlý každý koutek Krčského lesa? Víte vlastně, kolik kilometrů cest a stezek se v Krčáku nachází a jak dlouho by vám trvalo je všechny projít?

Kromě žluté turistické stezky, která vede Údolím Kunratického potoka, modré značky, která lemuje východní okraj lesa a zelené stezky, která prochází les křížem krážem, naleznete v Krčáku spoustu dalších cest a pěšinek. Většina z nich je dobře průchozí, po skoro všech se dostanete na kole a na některých i s kočárkem. Po asfaltové cestě vede také speciální okružní trasa pro vozíčkáře.

Všechny známé zmapované trasy, včetně těch turistických, vozíčkářské, běžeckých i cyklostezek A22, A212 a A215, najdete v naší interaktivní mapě. Po jejich rozkliknutí v levé nabídce si je můžete prohlédnout zakreslené v mapě a přečíst si více podrobností. V interaktivní mapě se můžete podívat také na umístění dětských hřišť, studánek, restaurací, sportovišť nebo například vzácných stromů.

Skoro každý pravidelný návštěvník Kunraticko-michelského lesa má ale prochozené i méně běžné cesty a ví přesně, kudy si zkrátit cestu a kde se může projet na kole. Kdybychom tedy sečetli délku všech cest a stezek v Krčském lese, získáme vzdálenost přibližně 52 – 58 kilometrů. To je asi jako z Krčáku až do Kolína nebo Kutné Hory.

Máte přesnou vzdálenost cest v Krčském lese změřenou lépe? Nebo máte tip na běžeckou nebo vycházkovou trasu? Budeme rádi, když nám dáte vědět prostřednictvím emailu nebo například na naší stránku na Facebooku.