Desítky hráčů se chystají na discgolfový turnaj do Krčáku

V severní části Krčského lesa a v přilehlém parku u bývalého areálu Interlov proběhne závěrečný turnaj podzimní série Pražské Discgolfové ligy. Půjdete se podívat?

Už v sobotu 30. listopadu se na Roztylech sejdou desítky hráčů discgolfu. Uskuteční se tu totiž velký turnaj v rámci podzimní části PDGL (Pražská Discgolfová Liga), který bude současně posledním turnajem podzimní série.

Sport discgolf, který v sobě kombinuje prvky klasického golfu a frisbee, vznikl už 70. letech v USA a v posledních letech se těší stále větší oblibě i u nás. V České republice se nachází už desítky discgolfových hřišť a jedno takové najdete od roku 2017 také v parku nedaleko stanice metra Roztyly.

 

 

Na toto hřiště se dvěma koši a čtyřmi výhozišti si chodí zahrát úplní začátečníci, rodiny s dětmi, ale také profíci. Poslední turnaj v rámci PDGL, o kterém jsme psali, se tu uskutečnil 9. června 2019 a pořadatelé se tu rozhodli zakončit i letošní podzimní sérii.

Celkem šest přenosných košů bude rozmístěno přímo v Krčském lese, dalších osm košů (včetně dvou pevných) pak bude k dispozici v navazujícím parku mezi restaurací Za Větrem, stanicí metra Roztyly a bývalým areálem Interlov. Přesnou mapku najdete níže.  

Zájem je i tentokrát velký. Zatímco v červnu na turnaj dorazilo na padesát hráčů, na 30. listopadu je již naplněná kapacita všech 70 míst a další zájemci jsou na čekací listině.

Zahrát si sem ale můžete přijít i mimo turnaj, hřiště je veřejně přístupné pro kohokoli, stačí si jen přinést vlastní frisbee. Přesné umístnění tohoto hřiště najdete v naší interaktivní mapě. Nachází se v upraveném parku v západní části areálu Interlov, v sousedství hotelu Nosál a restaurace Za Větrem.