Zasaďte si vlastní strom v Krčáku v rámci Dne pro jedličku

V sobotu 1. dubna 2023 proběhne v Krčském lese tradiční akce Den pro jedličku, během které budou společně vysazeny jedle z projektu Vánoční jedlička s budoucností. Zúčastnit se ale můžete i bez vlastního stromku.

Se sychravými dny odchází zima a přichází jaro, což znamená také blížící se konec letošního ročníku projektu Vánoční jedlička s budoucností. V sobotu 1. dubna 2023 od 14:00 se v Krčáku uskuteční slavnostní událost s názvem Den pro jedličku 2023, kde můžete vysadit všechny jedličky, které jste si před Vánoci rámci projektu Vánoční jedličky zakoupili.

Akce se koná v Kunraticko-michelském lese, neboli Krčáku, a není určena pouze pro ty, kteří si sazenice v rámci projektu pořídili. Pokud nemáte vlastní jedličku, nevadí, na místě budou připravené "volné" jedličky, které si můžete odnést a vysadit je do lesa. 

Pokud se 1. dubna nebudete moci akce zúčastnit, nesmutněte, hromadné výsadby se v Krčáku konají pravidelně. O sázení v Krčáku a nově vznikajícím lese v Kunraticích jsme vás již informovali například zde.

Je nutné upozornit, že pouze stromky z lesních školek, které jsou určené pro výsadbu v lesních porostech a jsou doprovázeny potřebnými doklady, jsou vhodné pro vysazení do lesa. Pokud se do lesa umístí různé druhy okrasných dřevin, tak to lesu uškodí. Proto Lesy hl. m. Prahy apelují na všechny účastníky akce v Krčském lese, aby přinesli pouze jedličky z vánočního projektu nebo si zdarma vybrali stromek na místě.

Více informací o této akci najdete zde.