Už jste si zahráli discgolf v Krčáku?

Víte o tom, že se v Krčském lese nachází discgolfové hřiště? Na severu lesa, jen kousek od metra Roztyly, si můžete zahrát hru, která kombinuje prvky golfu a frisbee.

Discgolf, někdy také nazývaný frisbee golf, je hra s létajícím talířem (takzvaným frisbee), kde je cílem dopravit na co nejmenší počet hodů talíř do speciálních košů. V mnohém se tak podobá klasickému golfu. Někoho by mohlo napadnout, že se jedná o nový sport, který vznikl teprve nedávno, ve skutečnosti ale discgolf existuje již od sedmdesátých let minulého století, kdy se prvně objevil v USA. V posledních dvaceti letech si získává stále více příznivců a jen v České republice každý rok vznikají nová hřiště. Jedním z nich je i discgolfové hřiště u Krčského lesa na pozemcích bývalých jatek v areálu Interlovu. 

Jak se discgolf hraje?

Na jaře roku 2017 nechala společnost Passerinvest Group vyčistit a upravit část území poblíž Krčského lesa. Následně tyto soukromé pozemky zpřístupnila veřejnosti a na části plochy nechala vybudovat discgolfové hřiště, na kterém se nachází dva koše (jamky) a čtyři výhoziště. Zajímavé na rozložení hřiště je, že je navrženo tak, aby vyhovovalo jak začátečníkům, tak i zkušenějším hráčům. Celková vzdálenost jamek je 213 metrů a PAR hřiště („pá“ = počet ran, na kolik by měl hráč zahrát celé hřiště) je 12. Rozmístění košů i základní pravidla hry naleznou návštěvníci na informačních tabulích. Výhodou sportu discgolf je (například oproti klasickému golfu) jeho finanční nenáročnost. Jediné, co je potřeba si pořídit, je frisbee, které na internetu nebo ve sportovních potřebách seženete za pár set korun. Vše ostatní je již součástí venkovních hřišť. Občas se tu konají také turnaje.

Kde se hřiště nachází?

Veřejně přístupné discgolfové hřiště se nachází v nově zkultivovaném příměstském parku v západní části areálu Interlov, v sousedství hotelu Nosál a restaurace Za Větrem ve spodní části Michelského lesa (cca 500 m chůze od stanice metra C Roztyly).