Přes Krčský les povede stokilometrový ultramaraton

Je pro vás maraton se 42 kilometry brnkačka? Zúčastněte se ultramaratonu Pražský Kelt! Běžecký závod s bezmála sto kilometry startuje v Kunraticích, vede přes Krčák i celou Prahu.

Ultra trail Pražský Kelt, který se koná ve dnech 18. a 19. října, je opravdu jen pro ty nejvytrvalejší. Podobné závody jsou v Česku i ve světě celkem běžné, v Praze jsou ultramaratony nejčastěji spojovány se Stromovkou, akce Pražský Kelt je ale v mnoha ohledech unikátní.

Závod Pražský Kelt vznikl propojením třech keltských hradišť a zelených lokalit Prahy. Ty nejsou veřejnosti tak známé, jako třeba historické centrum. Start závodu je 18. října ve 23:59 nedaleko Krčského lesa – u základní školy Kunratice na adrese Předškolní 420/5, Praha-Kunratice.

Běžci následně zavítají do takových lokalit jako je například zřícenina Nového hrádku v Krčáku nebo Údolí Kunratického potoka, ale také do míst, jako je Šance, Butovice, Hostivař, Závist, Děvín, nebo Kavčí hory. Trasa závodu ale povede i přes zajímavé chodníky a schodiště v centru města. Rozhodně vás však nečeká běh po hlavních komunikacích, jako je tomu v běžných městských maratonech. Výškový profil trati je cca 2600 metrů.

V cíli běžci obdrží diplom se vzdáleností, kterou uběhli. Tři absolutně nejlepší dostanou také drobný dárek. Občerstvení čeká na všechny závodníky.

V loňském roce zvítězil Šimon Heneberg, který cílových 96 kilometrů uběhl za 11 hodin a 12 minut. Druhý s časem 12:34 skončil Jiří Krotil a na třetím místě se shodně umístili Petr Kubišta a Petr Pecháň, kteří trasu zdolali za 13 hodin a 22 minut. Mezi ostatními, kteří uběhli celých 96 kilometrů, byli ještě Jan Rábik, Lukáš Kekrt, Tomáš Krejčík, Pavel Kolbaba, Vladimír Bouček a Ivo Šulc. Ten se do cíle dostal těsně půl hodinu před koncem čtyřiadvacetihodinového limitu. Časový limit 24 hodin bude i letos, v cíli se však čeká i na opozdilce.

Datum závodu: 18. - 19. 10. 2019
Čas registrace: od 20:00
Čas startu: 23:59
Možnost startu pro chodce: 21:00
Délka trati: cca 100 km
Výškový profil: cca +2600 m

Více informací včetně možnosti registrace najdete na webu Pražský Kelt.

Zdroj fotek: ©  Pražský kelt