Velký přehled běžeckých akcí v Krčáku

Od jara do podzimu se můžete v Krčském lese zúčastnit celé řady závodů a běžeckých akcí. Nejoblíbenější z nich, Velká kunratická, se však koná až v listopadu, tak se pojďme podívat, co dalšího se do té doby chystá.

Tento rok je na běžecké akce pestrý a vyberou si jak dospělí, tak i ti nejmenší. Kromě klasických závodů pro profesionální běžce nechybí ani akce pro širokou veřejnost nebo charitativní běhy. Kunraticko-Michelský les je pro běhání ideální. Naleznete v něm spousty variant tratí, okruhů různých vzdáleností i cesty s různorodým povrchem. Jedná se navíc o jednu z největších souvisle zalesněných ploch v Praze, která je však jednoduše dostupná.

První závod na tři kilometry startuje již 19. března. Jedná se o 44. ročník Jarního běhu, start je v 18:00 hod. od Velkého altánu v Krčáku.

Účastnit se můžete i již tradičních závodů Krčská 5, 10 a 12, kterou pořádá běžecký klub Sabzo, na jejichž webu naleznete více informací. 

 

 

Ve čtvrtek 4. dubna od 17:00 hodin se můžete zúčastnit druhého ročníku závodu Krčská čtyřka o pohár starosty městské části Praha 4, který je určen pro širokou veřejnost – pro dospělé i děti.

Krčský lomcovák je dalším ze závodů pořádaných běžeckým klubem Sabzo. V úterý 2. července se startuje v 18:00 od Velkého altánu a poběží se trasa dlouhá pět kilometrů.

Pro nejmenší je v sobotu 28. září připraven i Dětský závod v Kunratickém lese jehož výtěžek poputuje na konto NF České srdce pořádané spolkem Proběhni.se. Pořadatelé připravili bohatý program s možností vyšetření pro závodníky a závodní části pro různé věkové kategorie od benjamínků po starší žáky. Akce začíná od 8:00 hodin.

Nadační fond České srdce pořádá ve stejný den 28. září i tradiční závod pro dospělé, přidat se můžete k Velkému nebo malému oběhu Kunratickým lesem.

 

 

Tento rok proběhne jubilejní 30. ročník Krčského krosu na čtyři kilometry, který se uskuteční 16. května. Startuje se v 18:00 hodin od Velkého altánu v Krčském lese pořádaný běžeckým klubem Sabzo.

Již 44. ročník závodu Rasokros se uskuteční 30. července v 18:00 hodin. Start je u restaurace Za Větrem u hotelu Nosál a délka trasy činí 7.5 km.

I tento rok proběhnou jedny z největších běžeckých akcí v Kunraticko-Michelském lese, a to Malá a Velká kunratická. V sobotu 19. října od 10:30 se uskuteční 28. ročník závodu Malá kunratická na tři kilometry. A v neděli 10. listopadu se běžečtí nadšenci mohou těšit na 91. ročník legendárního závodu Velká kunratická.

Více akcí, nejen běžeckých závodů, naleznete přehledně v kalendáři akcí na našem webu.