Zaběhejte si v Krčáku s novou běžeckou skupinou

Každou neděli ráno se v Kunraticko-michelském lese začala scházet nová skupina na společné rekreační běhání. Zúčastnit se může každý!

Skupina, která vznikla 1. ledna 2019, funguje v rámci oddílu TJ Sokol Praha-Krč, základnu má tedy přímo v Praze 4. Jednotlivé výběhy jsou otevřené pro všechny, běh ve skupině si tedy může vyzkoušet i úplný začátečník. Tempo bývá spíše volnější, záleží však na počtu účastníků a jejich kondici. Při vyšší účasti je možnost rozdělit sportovce do více skupin. Podle domluvy lze také přizpůsobit trasu nebo tempo. Záleží také na venkovních podmínkách, běh se každopádně koná za každého počasí!

Běžecká skupina se bude scházet každou neděli v 9 hodin ráno, termínem tedy "nekonkuruje" čtvrteční Běžecké škole Prahy 4. První novoroční výběh se odehrál již 1. ledna a s heslem "Jak na nový rok, tak po celý rok" se jeho účastníci rozhodli v tradici pokračovat. Nejbližší společný běh se uskuteční již tuto neděli 27. ledna, sraz bude u nejsevernějšího cípu rybníka Labuť, tedy u hráze, která se nachází na nejbližším bodu rybníku směrem od ulice Vídeňská. Účastníky čeká lesní okruh o vzdálenosti necelých 7 kilometrů s převýšením cca 100 metrů. Na tuto i další běžecké trasy se můžete podívat v naší interaktivní mapě.

Facebookovou událost s dalšími informacemi k prvnímu běhu 27. ledna naleznete zde. Další nadcházející akce a aktuality můžete též sledovat v této Facebookové skupině nebo na portálu Týmuj.cz.

V Krčáku se na vás budou těšit tito běžci: